Tilbud for unge under 26 år

Mødregruppe for gravide

Mødrerådgivningen M/K i Svendborg tilbyder mødregruppe til alle kvinder under 26 år, som er bosiddende i Svendborg Kommune.

Vi mødes 5 gange allerede under graviditeten, hvoraf den ene gang er med de kommende fædre. Her får du mulighed at møde de kommende mødre, som du og dit barn kan gå i mødregruppe med efter din fødsel.

Under de 5 mødegange inden fødslen snakker vi om relevante emner, som kan styrke relationen imellem dig og dit kommende barn samt forberede dig på at blive mor.

Temaerne er

  • Børns følelsesmæssige udvikling
  • Tilknytning til barnet
  • Grænser
  • Følelser og reaktioner efter fødsel
  • Spørgsmål om graviditet & fødsel

Vi lægger endvidere stor vægt på det, der optager dig som kommende mor.

Mødrerådgivningen M/K har tilknyttet en jordemoder, som vil være til stede de 5 gange, hvor vi mødes. Hun kan besvare de spørgsmål, som du har i forbindelse med din graviditet og forestående fødsel.

Tilmelding til Lone Mynster på Mødrerådgivningen M/K:
Telefon: 5193 1563. E-mail: mrdsvendborg@mail.dk

Jordemoderkonsultation

Alle gravide under alle gravide under 23 år, som er bosiddende i Region Syddanmark kan, sammen med deres kæreste, gå til jordemoderkonsultation på Mødrerådgivningen M/K. Jordemoderen vil hjælpe dig godt igennem graviditeten med helbredsundersøgelser og give råd og vejledning til dig og din kæreste. I vil høre barnets hjertelyd, og jordemoderen vil skønne størrelsen på barnet. Du vil gå hos den samme jordemoder igennem hele graviditeten.

Du skal ringe på telefon 3057 7001 for at bestille tid eller ændre en tid ved jordemoder Lea Johansen

Jordemoderkonsultation i Svendborg

Mødregrupper

Bor du i Svendborg Kommune, og er du under 27 år, kan du efter fødslen gå i en mødregruppe på Mødrerådgivningen M/K. Mødregruppen mødes en gang om ugen i 2½ time med en sundhedsplejerske og en socialrådgiver.

Hver gang I mødes, vil der blive serveret en let anretning af en frivillig, som arbejder på Mødrerådgivningen M/K. Under spisningen snakker vi om, hvordan det går med dit barn, og om hvordan det er for dig at være mor. Du kan få svar på de spørgsmål, som du kan have om pasning og pleje af dit barn, og du kan få dit barn målt og vejet af sundhedsplejersken.

Der er forskellige aktiviteter under forløbet i mødregruppen. Det kan bl.a. være besøg af en sygeplejerske fra præventionsskolen, som snakker om prævention og samliv efter fødslen, babymassage, besøg fra Musikskolen i Svenborg, vejledning omkring motorik, besøg fra tandplejen. Når afslutningen af din barsel nærmer sig, kommer der besøg af en uddannelsesvejleder, der snakker i gruppen om uddannelse og arbejde. Når du er startet i uddannelse eller på arbejde, har du mulighed for at fortsætte i Mødrecafé, som er sidst på eftermiddagen en gang om ugen.

Terapi

For de fleste mennesker er det en stor omvæltning at få et barn. Hos nogen kan der komme en efterfødselsreaktion i form af følelser af eksempelvis angst, depression, parforholdsproblemer, vanskelige følelser i forhold til dit barn eller følelser, der stammer fra tidligere oplevelser – eller noget helt andet.

På Mødrerådgivningen M/K har du og din kæreste mulighed for at gå i terapi hos en uddannet og erfaren psykoterapeut. Du kan gå til samtaler alene eller sammen med din kæreste. Din kæreste har ligeledes mulighed for individuelle samtaler.

Psykoterapeuterne på Mødrerådgivningen M/K er medlem af Dansk psykoterapeutforening. Det er anonymt at gå til samtaler på Mødrerådgivningen M/K. Alle ansatte har tavshedspligt.

Samtalerne er gratis for forældre, der er – eller har været – tilknyttet en mødregruppe på Mødrerådgivningen M/K. Ved efterfødselsreaktioner er samtalerne ligeledes gratis for borgere bosat i Svendborg Kommune.

For øvrige forældre koster samtalerne 450,- kr. pr. gang.