Tilbud for unge under 27 år

Mødregruppe for gravide

 

Mødrerådgivningen M/K i Svendborg tilbyder mødregruppe til alle kvinder under 27 år, som er bosiddende i Svendborg Kommune.

Vores fokus i Mødrerådgivningen er, hvordan du kan forberede dig på at blive mor og sikre en tryg tilknytning til dit nyfødte barn.

Vi mødes 5 gange under graviditeten. Her får du mulighed at møde andre kommende mødre, som du og dit barn kan gå i mødregruppe med efter din fødsel.

Vi underviser i – og drøfter temaer, som har betydning for dig og relationen til dit barn. Det er temaer som bl.a. børns følelsesmæssige udvikling, tilknytning til barnet, spørgsmål om graviditet & fødsel, amning, følelser og reaktioner efter fødsel.

Først og fremmest snakker vi med dig om det, der optager dig som kommende mor.

Når du har født, kan du og dit barn forsætte i mødregruppe i Mødrerådgivningen sammen med de kvinder, som du har mødt i gruppen under graviditeten.

Kontakt Lone Mynster, leder af Mødrerådgivningen for oplysning om gruppestart og tilmelding:
Telefon (gerne sms): 51931563. E-mail: mrdsvendborg@mail.dk

 

Mødregrupper

Bor du i Svendborg Kommune, og er du under 27 år, kan du efter fødslen gå i en mødregruppe på Mødrerådgivningen M/K. Mødregruppen mødes en gang om ugen i 2½ time med en sundhedsplejerske og en socialrådgiver.

Hver gang I mødes, vil der blive serveret en let anretning af en frivillig, som arbejder på Mødrerådgivningen M/K. Under spisningen snakker vi om, hvordan det går med dit barn, og om hvordan det er for dig at være mor. Du kan få svar på de spørgsmål, som du kan have om pasning og pleje af dit barn, og du kan få dit barn målt og vejet af sundhedsplejersken.

Der er forskellige aktiviteter under forløbet i mødregruppen. Det kan bl.a. være instruktion i babymassage, besøg af en sygeplejerske fra præventionsskolen, som snakker om prævention og samliv efter fødslen, besøg fra Musikskolen i Svendborg, vejledning omkring motorik, besøg fra tandplejen, en tur i svømmehallen, besøg af uddannelsesvejleder m.m.

Når din barsel er afsluttet og du er startet i uddannelse eller på arbejde, har du mulighed for at fortsætte i Mødrecafé i Mødrerådgivningen. Her kan du og dit barn mødes med andre mødre. Det er en gang sidst på eftermiddagen.

Terapi

For de fleste mennesker er det en stor omvæltning at få et barn. Hos nogen kan der komme en efterfødselsreaktion i form af følelser af eksempelvis angst, depression, parforholdsproblemer, vanskelige følelser i forhold til dit barn eller følelser, der stammer fra tidligere oplevelser – eller noget helt andet.

På Mødrerådgivningen M/K har du og din kæreste mulighed for at gå i terapi hos en uddannet og erfaren psykoterapeut. Du kan gå til samtaler alene eller sammen med din kæreste. Din kæreste har ligeledes mulighed for individuelle samtaler.

Psykoterapeuterne på Mødrerådgivningen M/K er medlem af Dansk psykoterapeutforening. Det er anonymt at gå til samtaler på Mødrerådgivningen M/K. Alle ansatte har tavshedspligt.

Samtalerne er gratis for forældre, der er – eller har været – tilknyttet en mødregruppe på Mødrerådgivningen M/K. Ved efterfødselsreaktioner er samtalerne ligeledes gratis for borgere bosat i Svendborg Kommune.

For øvrige forældre koster samtalerne 450,- kr. pr. gang.